CEO & Founder @ NETOPIA [RO]

Antonio Eram

Cu o experinta de peste 19 ani in online-ul romanesc, Antonio Eram si-a fondat propriul business, NETOPIA mobilpay, in 2005.

Astazi, compania este liderul pietei locale de plati digitale si mobile.

Cu sediul central in Bucuresti si un birou in  SUA, California, NETOPIA a dezvoltat primul produs romanesc premiat in cadrul unei competitii din Silicon Valley. Aplicatia romaneasca mobiPay Wallet, creată de NETOPIA, s-a situat in top 3 cele mai votate tehnologii in cadrul primei expozitii dedicate start-up-urilor prezente in centrul mondial al gigantilor IT.

mobilPay Wallet se numara si printre cele mai premiate solutii de plata din Romania, numita, printre altele, premiera anului la categoria ”Solutii de plata nebancare” in cadrul Galei Nocash 2014. Tot atunci, aplicatia a obtinut primul loc la Mobile Awards Romania, la categoria Payment. In 2015, inovatia NETOPIA mobilPaya fost recunoscuta din nou, cu distinctia ”Premiera anului in offline”, pentru mobilPay Wallet, in timp ce unuia dintre partenerii NETOPIA i-a fost inmanat premiul ”Comerciantul Anului”,  pe zona de carduri, tot in cadrul galei Nocash.

Lansata in martie 2013, aplicatia mobilPay Wallet este disponibila pentru telefoane smart, poate fi descarcata gratuit din Google Play si App Store si poate fi folosita pentru pentru plata facturilor la utilitati, reincarcarea cartelelor preplatite, plata notei la restaurant sau pentru produse si servicii furnizate de comerciantii parteneri. Din 2015, romanii pot achita rapid, prin aplicatie, serviciile de intretinere la blocurile de locuinte, taxa de pod de la Fetesti, calatoriile cu mijloacele de transport in comun din Alba Iulia, Turda, Cluj-Napoca si Ploiesti, cumparaturile din hipermarketuri si restaurante din Capitala. Din 2016, clientii magazinelor Carrefour si Selgros din toata tara pot plati cumparaturile la casele de marcat direct de pe smartphone, tot prin mobilPay Wallet.