Innovation Insider @ Nick Lansley's Innovation Lab [UK]

Nick Lansley

Titlul prezentării: Cum să gândești ca un inovator, rămânând profitabil!

Nick este unul dintre fondatorii serviciului online al retailerului britanic Tesco, oferind clienților online vin, cărți și produse alimentare încă din anii 90.

Nick a format prima echipa de inovație la Tesco în 2000, testând și implementând noi tehnologii pentru a simplifica sarcinile colegilor săi. De asemenea, a modelat noi servicii pentru clienți, precum „Tesco Access”, un site pentru clienții cu deficiențe de vedere. La acesta se adaugă și prima aplicație pentru telefonul mobil pentru aprovizionarea cu alimente, în 2003, și prima aplicație Tesco pentru iPhone, în 2009.

Nick a promovat inovarea prin „Tesco Labs”, creând API-ul Tesco pentru alimente și colaborând cu comunitatea „TJAM”, pentru organizarea unor evenimente în cadrul cărora startup-uri se pot întâlni cu executivii Tesco. Acum, după încheierea activității la Tesco, Nick se descrie ca un „împătimit al inovației”, datorită pasiunii sale de a găsi metode practice de inovare și metode de lucru pentru sectoarele de afaceri care doresc să-și creeze propriile echipe de inovare sau pentru acelea care întâmpină dificultăți în implementarea noilor proiecte.